Pisa en Lucca op 1 dag - Reisverslag uit Rome, Italië van John Haagen - WaarBenJij.nu Pisa en Lucca op 1 dag - Reisverslag uit Rome, Italië van John Haagen - WaarBenJij.nu

Pisa en Lucca op 1 dag

Door: John

Blijf op de hoogte en volg John

05 Juni 2012 | Italië, Rome

Na bekomen te zijn van de schrik van gisteravond toen we via de telefoon gesommeerd werden om te komen eten en ons te verstaan werd gegeven dat het diner voor ons! van 19.00 tot 19.30 is en voor groepen van 19.00 tot 21.00 gingen we vanmorgen vroeg op pad. Het weer was goed dus lekker aan de wandel. Eerst naar Pisa en dan terug via Lucca.
De rit naar Pisa ging vlot via de tol. Kost maar een paar euro, dus waarom 35 minuten langer onder weg. In Pisa aangekomen hebben we de auto geparkeerd vlakbij de door water omringde oude stadsmuren. Vandaar zijn wij door straatjes en steegjes naar de scheve toren van Pisa gewandeld. Moet zeggen dat de toren, de basiliek en de doopkapel indruk maakte. Al ken je de plaatjes het is toch bijzonder als je er voor staat. En natuurlijk hebben we geprobeerd foto's te maken waarbij wij de toren tegen houden. Net als duizenden anderen. Had dit niet willen missen. Daarna terug naar de auto en op weg naar Lucca. Binnendoor en over een berg. We hadden mazzel met parkeren. We waren bij het treinstation toen we een auto zagen wegrijden uit een parkeerplek. Wij er gelijk in. Navraag leerde dat dit de enige vrij parkeerplekken waren bij het station. Dat is mooi meegenomen. We liepen langs de stadsmuren, maar wisten niet zo goed waar we heen moesten. Marian sprak een meisje aan die naar haar werk ging en die heeft ons op sleeptouw genomen binnen de muren. Onderweg praatte zij gezellig met Marian. En in de oude binnenstad aangekomen wees zijn ons de richtingen van de bezienswaardigheden. Erg aardig. We hebben heel veel gezien. De Torre dei Guinigi beklommen. Naar de Duomo di san Martino en het Amfiteatre Romano. Later zullen we nog wat foto's toevoegen.
Ciao

• 07 Juni 2012 - 20:20

Iloon:

Hallo John en Marian,
    Zo John weer lekker aan het schrijven zie ik leuk stukje trouwens tusen 2 haakjes niet te veel geld uitgeven he (casino)haha. Wel een beetje opschieten met die foto's a.u.b.Veel plezier nog